Getuigenis van M.

Voor en met dank aan:

Sven, Sara, Nele, Dirk, Bénédicte, Ludo, Sabine, Vincentius Brugge Sint-Pieters, Johan, Ank, Guido, Lut, Aaike, Bregt, De Kaba, ’t Sas en Ûze Plekke

M. is als deelnemer ingeschreven bij de zorgboerderij. Zij heeft veel baat bij het bezig zijn buiten, werken in de natuur, zorgen voor de dieren. Ze heeft een speciale band met de honden Mona en Nala. Net bij het begin van de lockdown op 13 maart 2020 kwam ze een weekend logeren. Dat weekend werden tenslotte meer dan twee maand. Uit noodzaak, ze kon niet naar haar voorziening wegens gesloten, en moest terug naar psychiatrie. Dat zag ze niet zitten. Na geduldig overleg mocht ze blijven. Daar heeft ze een tekst over geschreven die geplaatst werd in Ûze Gazette van de armoedevereniging Ûze Plekke.

M.:

“Toen kwamen we terecht in de Coronatijd, en ergens is dat mijn redding geweest. Ik kon niet naar mijn huisje maar kreeg opvang in de zorgboerderij bij Ann Vanneste.  Ann heeft mij hierbij goed geholpen om mij te helpen bij de stap naar zelfstandig wonen.  Tijdens mijn verblijf in de zorgboerderij kon ik tot rust komen, want mijn verleden bleef mij achtervolgen….. Ik leerde er koken en kon helpen bij het verzorgen van de dieren. Als ik terugkijk naar die periode dan is dat voor mij een kostbare periode geweest en geen verloren tijd.  De lockdown heeft mij kansen gegeven. Hiervoor ben ik dankbaar.

Mijn situatie is een levend bewijs en voorbeeld dat de zorgboerderij kansen biedt aan kwetsbare mensen. Tijdens mijn verblijf ben ik sterker geworden en heb ik veel geleerd. De zorgboerderij zou meer subsidies moeten krijgen, want zo kan ze de doelgroep van mensen die door omstandigheden niet meer of nooit meer op de  gewone arbeidsmarkt terecht kunnen, kansen geven en helpen.”

M. en ikzelf zijn bijzonder dankbaar voor de steun die we in die moeilijke tijd hebben gekregen. Zonder hen zou het misschien wel niet gelukt zijn, want er moest heel wat verwerkt worden. Zo is het nog maar eens duidelijk: samen staan we sterker. Nogmaals dank aan:

Sven, Sara, Nele, Dirk, Bénédicte, Ludo, Sabine, Vincentius Brugge Sint-Pieters, Johan, Ank, Guido, Lut, Aaike, Bregt, De Kaba, ’t Sas en Ûze Plekke

Getuigenis van M.