Sociaal Artistiek Theater

De vereniging Speling organiseert sociale en artistieke projecten. De vzw wil daarbij mensen die elders geen kans krijgen de mogelijkheid  bieden om zich artistiek en creatief uit te drukken.  We creëren eigen projecten en gaan in op vragen van verenigingen, besturen en instellingen. We sluiten samenwerkingsverbanden met kunstenaars en ambachtslui uit diverse disciplines. De vzw wil zo een brug slaan tussen culturen en sociale klassen. Onze eigen insteken zijn theater, poëzie, Afrikaanse muziek en vertellingen.

Recent nieuws

Medewerkers

  • Ann Vanneste (schrijver, regisseur)
  • Joke Van haver (website)

In de kijker - Krachttoer

Eerdere projecten

Theatervoorstelling Wijland
Theatervoorstelling Wijland

(2017) Muzikale theatervoorstelling met inclusief theatergezelschap en koor. Een inkijk in een getroebleerd gezin anno 1973. Een groot gezin komt samen voor de traditionele jaarlijkse eucharistieviering en familiemaaltijd. Maar is het gezellig? pijnlijk? hilarisch? ontroerend?

Theatervoorstelling BEEL
Theatervoorstelling BEEL

Theatervoorstelling BEEL 1916-1917, we bevinden ons op de grens van de gemeenten Wingene, Ruiselede, Beernem en Aalter. De Duitsers bezetten al twee jaar ons land, ze drijven de mensen in armoede en ellende. Emiel Beel, een jonge landarbeider uit Den

Met de ondersteuning van