Nieuwe productie: Wijland

Volg ons ook op facebook en wil je een voorsmaakje? FOCUS TV

DSC_2963

Theatergroep van vzw Speling

Een inclusieve groep met spelers die veel goesting hebben om toneel te spelen maar niet terecht kunnen in het reguliere circuit. Onze eerste productie, BEEL, was een toneelvoorstelling gebaseerd op een waar gebeurd verhaal uit WOI. We hebben die voorstelling succesvol afgerond in december 2016 met zeven opvoeringen in Brugge, Aalter, Beernem, Zwevezele en De Haan.

We zijn in februari 2017 gestart met onze tweede productie en stelden die reeds voor op zaterdag 9 december 2017 in Daverlo in Brugge. Zo’n 20 acteurs en actrices spelen mee. Voor de muziek werken we samen met een koor van mensen met dementie en hun mantelzorgers. De muziek is geïntegreerd in de theatervoorstelling. De liederen en liedjes roepen de sfeer op van de jaren ‘70 van vorige eeuw. De zangers worden begeleid door professionele muzikanten en begeleiding.

Wijland

 

Vzw Speling stelt voor

WIJLAND

muzikale theatervoorstelling met inclusief theatergezelschap en koor

Een inkijk in een getroebleerd gezin anno 1973.

Een groot gezin komt samen voor de traditionele jaarlijkse eucharistieviering en familiemaaltijd. Maar is het gezellig? pijnlijk? hilarisch? ontroerend?

 

zaterdag 6 oktober 2018

Cultuurcentrum Daverlo, Dries 2, 8310 Assebroek

Aanvang 20.00 uur

We spelen in het kader van ‘De week van de Geestelijke Gezondheidszorg’ en in samenwerking met MIS-verstand, een project van verenigingen en organisaties uit het Brugse, gestart vanuit het psychiatrisch ziekenhuis Onze Lieve Vrouw in Sint-Michiels.

 

Regie en tekst : Ann Vanneste

Assistentie van: Meie Degryse

Psychosociale begeleiding: Sil Devos, Lynn Devilder

Fotografie: Kiliaan Baert, Johannah Mart, Arrisia Van Mullem

Film: Kiliaan Baert

Kledij: Kat Broes en Sil Devos

Schmink: Liesbeth, Kat Broes, Sil Devos

Decor: Ann Vanneste en anderen

Website en promotie: Joke Van haver

Voor het muzikale onderdeel werken we samen met een gelegenheidskoor onder leiding van Elke Poppe, Filip Kindt en pianist Paul Kindt. Het koor bestaat uit personen met dementie en hun mantelzorgers en vrijwilligers.

 

Uitkoopcontract op aanvraag

Duur: 01.30 uur

Spelers: 20 acteurs en een koor van 20 deelnemers. We gaan een samenwerking aan met lokale organisaties, verenigingen en geven hen de kans om mee te zingen.

Videoprojectie

 

 

Evenementen

Op dit moment zijn er geen toekomstige evenementen.

Meest recente berichten