‘Toekomst van Brugge’ en De Streek

We kregen vanuit stad Brugge in het kader van ‘Toekomst van Brugge’ twee moestuinbakken. Bedoeling is om hier eventueel samen met de buurt en andere mensen in te werken. Voor De Streek is het logisch dat we met de deelnemers dit projectje oppakken. We werken ook samen met Soepcafé Assebroek. Zij vragen aan ons om ajuin te kweken omdat ze dat minder gemakkelijk ophalen.

P1170112

De deelnemers hebben met plezier in deze ‘kleine tuintjes’ gewerkt. We hebben vooral kruiden gekweekt zoals tijm en rozemarijn en, zoals je nog kunt zien, ook Oost-Indische kers. Daarnaast oogsten we ook groenten zoals (voor het eerst) aubergine. Eén van de deelnemers heeft zich met veel toewijding bezig gehouden met sluimererwten kweken en het zetten van rijshout. Achteraf gezien waren we iets te laat aan de kweek begonnen, maar voor volgend voorjaar zijn die erwten zeker een optie.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*