Het leven zoals het is … De Streek

Samenleven in De Streek is niet voor iedereen evident. Sommige dieren worden uitgestoten, aangevallen, maar gelukkig niet onthoofd. Ingrijpen van hogerhand is nodig. Die hand mag je letterlijk nemen.Dit weekend werden de constellaties overhoop gegooid door drie nieuwe brakelhoenkuikens en één Hollandse Meeuw kuiken.

June waakt bij de kippen

De Streek 14 september 2014 (16)

Het klein Hollands kuiken is samen met drie brakelhoenderkuikens gekweekt uit broedeieren in de broedmachine. Ze kwamen dus samen ter wereld. Maar nu ze groter zijn aanvaarden de brakelhoenders het Hollandse Meeuw kuiken niet meer. Ze pikten het voortdurend in de nek. We hebben het kuiken verhuisd naar het hok van de kip met de chabokuikens.

Die kip had zes broedeieren uitgebroed. De eieren kochten we in Evergem. De Chabo kuikens hadden geen probleem met de Hollandse Meeuw maar de moederkloek zag dat anders. Ze vloog het kuikentje als een leeuwin aan en pikte het in de nek. Het zou het zeker niet overleven. Dan maar de moeder uit het hok gehaald.
Overdag kan de Hollandse Meeuw bij de Chabo’s en ‘s nachts apart in een doos binnen in huis.
Wie weet als er tijd over gaat zal de moederhen het vreemde kuiken adopteren?
Kippen zien het verschil door het verenkleed. Een andere verentekening is een ander ras. Sommige kippen hebben daar geen moeite mee, andere zullen zich afzonderen, de agressiefste gaan in de aanval. Maar als ze lang genoeg de kans krijgen om elkaar (op een afstand) te leren kennen wordt het samenleven mogelijk.
 
 
Ook het Chinees hangbuikvarken zorgt voor beroering. De honden zijn er bang van. Ze blaften zich bijna een breuk uit schrik. Het varken bleef er stoïcijns onder.
Na een goede week, veel geduld en belonen leren ze langzaam het varken te aanvaarden. Ze blijven wel (nog even) op hun hoede.

Bruno en Judith voorlopig op veilige afstand
De Streek 14 september 2014 (26)

 
 
Beter gaat het tussen de pony Judith en het lam June. Zondag was Judith ziek, koliek. June kwam ze troosten, ze voelde dat het niet goed ging met de pony. Judith ging alsmaar zitten en liggen, om de pijn aan te kunnen. June kwam dan haar kopje leggen in de nek van de pony, zo schattig.
De kudde (Judith en June) is niet groot maar heeft wel een stevig emotioneel fundament.
De dierenarts kon Judith gelukkig verlossen van de pijn.

Judith
De Streek 14 september 2014 (21)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*