Site-archief

Traptrail

Een spannende cross door de gebouwen van de school. De kinderen uit de lagere school lopen rondjes en vragen aan iedereen om hen te sponsoren per rondje. Zij lopen trap op trap af en opnieuw trap op en af voor het goede doel en het goede doel dat is de Streekboerderij van vzw Speling. Waarvoor 1000 maal dank!! Bekijk het filmpje op facebook hier


Ik loop voor vzw Speling!

Ik loop de warmathon in GENT op 20 december 2019 voor vzw Speling.Wie wil sponsoren mag me mailen op jokevanhaver@gmail.com met vermelding van het bedrag per ronde (2,9 km) dat je wil doneren aan vzw Speling.


Overhandigen cheque Kerstival 2018

Tweeduizend maal dank aan Guy Roggisart en het team van Kerstival voor de centen!!! Elke euro telt bij ons dubbel omdat iedereen die meewerkt zich met dubbel hart en ziel inzet. Wat gaan we doen met deze centen? Zaal huren voor het theatergezelschap in St. Kristoffel, vervoer betalen, verzekering, we hebben ook wat nieuwe kledij nodig. Voor het koor Cantare con Amore: mappen voor alle deelnemers, … Heel veel dank aan Mia en muzikant en ook aan Wim Ingels van het fantastisch koor The Bare Necessities om ons met hun muziek lichter te maken… en samen voor het kerstconcert te gaan.Proficiat aan Kunstenal-Bies , een project dat het opneemt voor jonge kunstenaars.


Ons aanbod


40 jaar SRPH

Met scènes uit BEEL en Wijland én een optreden van ons inclusief koor CANTARE CON AMORE


DE WARMSTE WEEK

Vzw Speling is één van de goede doelen van de Warmste Week. Registreer JOUW actie hier.  Steun de acties voor vzw Speling: Snoepjesverkoop – Het Poetsbureau Brugge Snoepjesverkoop – Het Poetsbureau Oostkamp Chocolade for life – Het Poetsbureau Oostende Kerstkaartenverkoop – Het Poetsbureau Veurne   We hebben jouw steun hard nodig voor ons inclusief theatergezelschap, inclusief koor en onze zorgboerderij De Streek. We creëren kansen door onze projecten open te stellen voor een diverse groep van mensen en hun context. Daarbij staan goesting en talenten ontwikkelen centraal. Door in te stappen vergroot hun netwerk en worden ze zelf meer bewust van hun mogelijkheden, heel belangrijk om sterk in de wereld te staan! Het koor Cantare con Amore telt nu al zo’n 40 leden en oefent hard aan mooie concerten. Het eerstvolgende is het samenzing-concert ter gelegenheid van Kerstival in Sint-Kruis op zaterdag 22 december. Het theatergezelschap is een open groep en telt voor het project Wijland nu 40 mensen. In 2019 willen we samen met vzw Oranje een zang- en toneelproject opzetten in diverse gemeenten onder de titel Krachttoer. Op de zorgboerderij komen elke week 9 mensen langs om te leren werken met en zorgen voor dieren. Vzw Speling is een onafhankelijke vzw. We krijgen voor ons theaterproject per jaar 2000 euro van stad Brugge, maar dat is ruim onvoldoende om onze werking te financieren. We hopen dat andere mensen zich geroepen voelen om een kleine of grotere actie op te zetten voor onze vzw. Alvast hartelijk dank! Ann


Inclusief koor CANTARE CON AMORE: een nieuw project van vzw Speling

Cultuurplatform vzw Speling bestaat sinds januari 2013. De vzw wil een stem geven en een podium bieden aan personen die moeilijkheden ondervinden om te participeren in de maatschappij. We doen dat door in te zetten op podiumkunsten en muzikale projecten in de brede zin van het woord. We kiezen voor kruisbestuivingen en diverse samenwerkingen om acties op te zetten en projecten te realiseren. Met een nieuw project: het oprichten van een inclusief koor onder de naam CANTARE CON AMORE  willen we deze doelstellingen nog meer waarmaken. CANTARE CON AMORE staat open voor iedereen die zin heeft om te zingen. Mensen met en zonder beperking, jong en oud zijn welkom.  We willen expliciet ook kinderen en jongeren betrekken en familie, vrienden en kennissen van de deelnemers mee uitnodigen voor  het zingen en de sociale activiteiten. Het inclusief koor CANTARE CON AMORE staat onder de leiding van dirigente Elke Poppe. De repetities vinden plaats in vzw ‘t Veldzicht, Villa ‘t Veldzicht, Zuidervaartje 1, 8310 Brugge (Sint-Kruis). ‘t Veldzicht vzw is een kleine, warme organisatie in volle evolutie in  Sint-Kruis en Beernem, en werkt met de vele talenten van mensen met een beperking en/of een kwetsbaarheid. De eerste samenkomst van het koor CANTARE CON AMORE is op zondag 15 april van 11.00 uur tot 12.00 uur, daarna om de veertien dagen. Heb je zin om mee te zingen? Graag een seintje aan Elke Poppe: 0468 51 73 98   Van harte welkom!!! Ann Vanneste en Elke Poppe vzw Speling


24 uur vuur

Van dinsdag 19 december om 13u tot woensdag 20 december om 13u: actie van dienstencentrum Ter Dreve ten voordele van vzw Speling! Dienstencentrum Ter Dreve biedt in de groene rand rond Brugge een ruime dienstverlening aan een 150-tal kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Ter Dreve zet volop in op maatschappelijke tendensen van zorgvernieuwing, inclusie en innovatie. Daartoe maken ze werk van een gedifferentieerd, dynamisch én laagdrempelig aanbod.  


Ten voordele van vzw Speling

Amaryllis is een a-capellakoor uit Brugge. Zij bestaan dit jaar 15 jaar en schenken de opbrengst van hun concert aan vzw Speling.


De warmste week

Isthar, onder leiding van Michel Vangheluwe, en het koor Godeliva Cantat o.l.v. dirigent Geert Steelant zingen samen voor het goede doel. Dit in het kader van “De warmste week van Vlaanderen” en onder impuls van Koor en Stem. “Kerst, liefde en vrede waaien door Europa”, dit is de titel van de drie hartverwarmende concerten t.v.v. vzw Speling uit Brugge. De Don-Bosco kerk in Torhout zal op vrijdag 15 en zaterdag 16 dec. en de O.L.V-Hemelvaartkerk te Gistel op zondag 17 dec. baden in een prachtig sfeerlicht en prachtige beelden verzorgd door EBS.   De prachtige liederen zullen de toeschouwers zeker bekoren. Tijdens de apotheose van het concert zingen Ishtar, Godeliva Cantat, het koor van vzw Speling en leden ven het koor Smile en het publiek enkele gekende kerstliederen samen. Tijdens de pauze krijgen de toehoorders een drankje aangeboden. Na het concert kan je nog gezellig genieten en wat napraten bij een drankje, dit alles t.v.v vzw Speling.